Fjernvarme eftersyn og service i Herning og omegn

Fjernvarme er et enkelt system som er let at betjene og som er billigt i drift. Fjernvarme er driftssikkert da det består af få komponenter, så chancen for at det skal gå i stykker er lav. Derved har systemet også en lang levetid, som regel omkring de 25 år. Og så er det miljøvenligt. 

Udnyt fjernvarme effektivt og spar penge

Fungerer dit fjernvarmesystem ikke optimalt, kan det koste dig mange flere penge, end hvad der er nødvendigt, fordi systemet er længere tid om at varme din bolig op. Udover at det kan ses på din varmeregning, kan det bestemt også mærkes på temperaturen.

Her har du nogle forslag til forbedringer, som vi også har evnerne til at kunne lave for dig.

  • Hvis du har et gammelt fjernvarmeanlæg, omkring 10-15 år gammelt, vil du formentlig have termostatventiler på dit fjernvarmeanlæg, som kun måler på vandtemperaturen i rørene, uden at måle på rumtemperaturen. Dit anlæg vil derfor spytte varme ud på baggrund af vandets temperatur i radiatoren. Den vil ikke måle på temperaturen i dine rum og først udlede varmen, når rummets temperatur er ved at falde, hvilket er ideelt. Her vil der være penge at spare, ved at skifte til nye ventiler og termostater.
  • Har du manuelle gulvvarmeventiler kan det betale sig at udskifte disse til termostater eller elektronisk styring.
  • Isoleringen af varmerørene kunne trænge til et tjek.
  • Du bør have en cirkulationspumpe der er A-mærket.
  • Man kunne skaffe sig en ny varmvandsbeholder/veksler 

Og flere andre ting. Der er rigtig mange måder, hvorpå man kan forbedre og effektiviserer sit fjernvarmesystem. 

Dårlig afkøling koster penge

Afkøling er noget af det vigtigste i forbindelse med fjernvarme. Vandet, som fås fra fjernvarmeværket, har en fremløbstemperatur på omkring 80-95° og skal afkøles til minimum 35° i installationer til både varmt vand og varme.
Mange fjernvarme-installationer har for dårlig afkøling og det kan resultere i et større beløb på varmeregningen.

Vær opmærksom på dette ved dit fjernvarmeanlæg

Følgende er fjernvarmeanlæggets "syndere", som er skyld i, at du får dårlig udnyttelse af fjernvarmen og en højere varmeregning:

  • Anlæg med defekt returbegrænser
  • Anlæg uden styring
  • Anlæg med forkert indstillet styring
  • Anlæg med for små radiatorer
  • Anlæg med for gammel varmtvandsbeholder med kappe

Spar penge ved at få gennemgået dit fjernvarmeanlæg

Vi anbefaler, at du én gang om året, eller som minimum hvert andet år, får et eftersyn at dit fjernvarmeanlæg. På den måde kan du sikret, at anlægget altid fungerer optimalt - og så kan du spare penge og få opvarmet boligen optimalt. 

Skal vi gennemgå dit fjernvarmeanlæg?

Vi udfører grundigt eftersyn og servicering af enhver form for fjernvarmeanlæg. Vi betjener kunder over hele Midtjylland – herunder Herning, Brande, Sunds, Vildbjerg, Ikast og Silkeborg